Home » Newsletter » Vijf redenen waarom bont een goede keuze is

Vijf redenen waarom bont een goede keuze is

1. Bont is duurzaam.
De voorraden van bepaalde producten zoals aardolie zijn niet onuitputtelijk. Maar het duurzaam gebruik van planten en dieren voor kleding is een onuitputtelijke natuurbron. Bont is meestal afkomstig zijn van pelsdierenhouderijen, waar nertsen en vossen, net zoals onze koeien, kippen en varkens, worden gehouden. Bont kan ook afkomstig zijn uit het wild, uit Noordelijke streken waar weinig of geen landbouw mogelijk is en waar men reeds eeuwen op een duurzame manier jaagt voor voedsel en kleding. Dus, waarom synthetische namaakbont kopen, vervaardigd uit aardolie, als men kan kiezen voor echte natuurlijk bont?

2. Bont heeft een lange levensduur.
Bont heeft een lange levensduur: indien er zorg wordt voor gedragen kan deze gemakkelijk 30 jaar dienst doen. Het is best mogelijk dat die mooie bontvest die u recent zag in het straatbeeld, vervaardigd was uit een oude pelsjas. Door deze stijgende interesse in kleding die lang meegaat is ook de interesse in natuurlijk bont gestegen. 

3. Bont is exclusief.
Iederen vrouw verwent zichzelf graag met iets uniek. Hoe groot is de kans dat u bij aankoop van een bontsjaal uit onze collectie, ditzelfde item frequent in het straatbeeld tegenkomt? Voor de Belgische markt is er een stelregel bij luxe-merken die stelt dat wanneer  de verkoop onder de 500 stuks blijft dan is de kans klein dat u uw “exclusieve” aankoop ergens in het straatbeeld tegenkomt. Onze bontsjaals zijn geen massaproduct en dus bij uitstek een exclusief product.

4. Bont houdt u heerlijk warm.
Daar bestaat geen enkele twijfel over. Er is niets dat aangenamer is dan het zich hullen in het zalige, zachte en aangename gevoel dat enkel natuurlijk bont verschaft.

5. Bont is enorm veelzijdig.
Een pelssjaal of –kraag maakt een gewone stoffen wintermantel zoveel mooier. Een bontjaal kan men bovendien ook eens op een mantelpakje dragen. Een korte pelsvest oogt jong en sportief op jeans. En op een geklede broek of een avondjurk oogt diezelfde bontsjaal of -vestje dan weer erg stijlvol en chique. Een cape afgeboord met bont kan over om het even welke kleding gedragen worden. Bont heeft als geen enkel ander kledingmateriaal die unieke eigenschap dat het zich aanpast aan uw outfit en daardoor zo veelzijdig is in gebruik.

Categorie: